Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
10.09.2015  

XIV. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi Slovenci v zamejstvu in Slovenci v izseljenstvu

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XIV. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi Slovenci v zamejstvu in Slovenci v izseljenstvu. Namen natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti dodiplomskih in podiplomskih študentov na področju zamejske in izseljenske tematike in s tem krepitev zavesti o njeni pomembnosti za ohranjanje slovenske identitete v matični domovini in zunaj njenih meja.

Na nagradni natečaj se lahko prijavijo kandidatke in kandidati iz Republike Slovenije in tujine. Predmet nagradnega natečaja so uspešno zagovarjana diplomska, magistrska in doktorska dela na kateri koli univerzi v Sloveniji ali zunaj nje, ki obravnavajo tematike slovenskih skupnosti zunaj meja Republike Slovenije.

Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015. Kandidati naj na naslov Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Erjavčeva 15, 1000 Ljubljana s pripisom "ZA NAGRADNI NATEČAJ" pošljejo ali dostavijo en vezan izvod svojega dela v trdih platnicah, potrdilo o uspešno opravljenem zagovoru diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela z razvidnim datumom zagovora in kratek življenjepis z osnovnimi osebnimi podatki in kontaktnim naslovom (tudi elektronska pošta in telefon). Iz prijave naj bo jasno razvidno, ali gre za diplomo na nižji ali višji stopnji bolonjskega študija.

Strokovna komisija bo dela sprejemala do vključno 12. 12. 2015, rezultati natečaja pa bodo znani predvidoma do konca aprila 2016.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki (00386) (0) 1 230 80 11 (dr. Zvone Žigon) ali prek elektronskega naslova: zvone.zigon(at)gov.si.