Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
15.11.2019  

2. zasedanje mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Vietnamom, Hanoj, 7. in 8. november 2019

7. in 8. novembra je v Hanoju potekalo 2. zasedanje mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Vietnamom. Ob robu zasedanja je potekal Poslovni forum na sedežu Vietnamske zbornice za trgovino in industrijo (VCCI) dne 7.11., ki  se ga je udeležilo enajst članov slovenske gospodarske delegacije. Na forumu v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije sta SPIRIT in GZS predstavila slovensko poslovno okolje in primerjalne prednosti slovenskega gospodarskega prostora. Sledila je predstavitev sodelujočih slovenskih podjetij in B2B srečanja.

Ob robu zasedanja se je Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek srečal še z ministrom za industrijo in trgovino (MOIT) Vietnama Tran Tuan Anhom in  

s podpredsednikom vlade in zunanjim ministrom Pham Binh Minhom.

Večerni sprejem, dne 7.11. v organizaciji VPE, v počastitev 25. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov, na katerega so bili vabljeni predstavniki ministrstev, gospodarstva in vodje predstavništev DČ EU. Udeležence sprejema je uvodoma nagovorila VP Suhadolnik, čemur je sledil govor ministra Počivalška. Na vietnamski strani je bil častni gost namestnik ministra za industrijo in trgovino Vietnama Hoang Quoc Vuong.