Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
13.03.2014  

Festival slovenske kulture v Šanghaju

Šanghaj, 9. marec 2014 - Na pobudo v.d. konzula Republike Slovenije v Šanghaju Draga Napotnika je 3. marca 2014 potekal Festival slovenske kulture v Šanghaju. Ob tej priložnosti je bila tudi otvoritvena slovesnost začetka delovanja kitajske nevladne organizacije "Slovenian Travel and Investment Development Committee in China" ter postavljena na ogled razstava "SLOVENIA IN US Lipizzaner horses by Alenka SLAVINEC", posvečena 20. obletnici samostojne Slovenije.

Konzulat RS v Šanghaju je v sodelovanju s podjetjem America (Shanghai) Investment and Development Co. Ltd., v ponedeljek, 3. marca, pripravil dogodek z naslovom Festival slovenske kulture v Šanghaju.

 

V Karon Garden Hotelu v Šanghaju je potekala predstavitev slovenskih turističnih destinacij in ljudskih običajev ter degustacija slovenskih vin. Dogodek je bil del otvoritvene slovesnosti ob ustanovitvi kitajske nevladne organizacije "Slovenian Travel and Investment Development Committee in China". V okviru slovenskega dneva je potekala tudi predstavitev Slovenije, njenega poslovnega okolja, poslovnih priložnostih in možnostih za tuje neposredne investicije. Dogodka se je skupaj udeležilo več kot 270 udeležencev, od tega več kot 100 predstavnikov lokalnih vlad (župani, namestniki županov) mesta Shanghai, Jiangsu, Anhui in Zhejiang province, nekaterih njihovih večjih mest in mednarodnih organizacij (FAO, CCPIT, CofCom), ki pokrivajo področje ekonomskega sodelovanja, trgovine, turizma in kulture. Prav tako se je dogodka udeležilo večje število predstavnikov turističnih agencij, več kot 50 predstavnikov različnih medijev in več kot 80 kitajskih podjetij in predstavnikov slovenske poslovne skupnosti na Kitajskem.

 

Dogodek je s pozdravnim nagovorom odprla veleposlanica Marija Adanja, prisotne pa sta nagovorila tudi v.d. konzula Drago Napotnik in predsednik kitajske nevladne organizacije "Slovenian Travel and Investment Development Committee in China" Xia Ping. Ob slovesnosti so potekala tudi dvostranska poslovna srečanja slovenskih in kitajskih podjetij, pri čemer so vsa slovenska podjetja uspela podpisati pogodbe ali memorandume o sodelovanju ter zastopanju na kitajskem tržišču.