Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
24.12.2012  

Zbiranje podpisov podpore zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti

Dušan Harlander, Krka 17, Novo mesto, je v Državni zbor RS vložil pobudo za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki ga je Državni zbor sprejel na seji 21. novembra 2012.

V skladu s 16. b. členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti četrtek, 3. januar 2013. Zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov je sreda, 6. februar 2013.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo :

»PROTI CENTRALIZACIJI ZDRAVSTVA«

V skladu s 16. b. členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi lahko volivci podpis na obrazcu podpore potrdijo tudi na Veleposlaništvu RS v Pekingu. Zainteresirani volivec izpolni obrazec podpore z osebnimi podatki in ga podpiše pred uslužbencem veleposlaništva. Uslužbenec veleposlaništva z vpogledom v osebni dokument volivca identificira in potrdi verodostojnost njegovega podpisa.

Volivec dostavi potrjeni obrazec na naslov pobudnika:

Zavod za zdravstveno varstvo Novo Mesto
Mej vrti 5
SI 8000 Novo mesto