Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
10.05.2012  

Veleposlaništvo Republike Slovenije in Veleposlaništvo Republike Hrvaške v Pekingu sta skupaj z Vse-kitajsko zvezo za prijateljstvo s tujimi državami 10. maja 2012 v Pekingu obeležili 20. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slove

V organizaciji Vse-kitajske zveze za prijateljstvo s tujimi državami je 10. maja 2012 v Pekingu potekala obeležitev 20. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko Republiko Kitajsko ter med Republiko Hrvaško in Ljudsko republiko Kitajsko. Obeležitve so se udeležili visoki predstavniki Ljudske republike Kitajske gospa Wuyunqimg, podpredsednica Stalnega odbora Nacionalnega ljudske kongresa, Song Tao, namestnik ministra za zunanje zadeve, Ma Wenpu, podpredsednik Odbora za zunanje zadeve Nacionalnega ljudskega kongresa in Li Jianping, podpredsednik Vse-kitajske zveze za prijateljstvo s tujimi državami. Veleposlanica Republike Slovenije na Kitajskem Marija Adanja je v svojem nagovoru izpostavila tradicionalno dobre in prijateljske odnose z Ljudsko republiko Kitajsko, ki so omogočili razvoj sodelovanja na vseh ravneh in različnih področjih in ustvarili dobre pogoje za njegovo nadaljnje poglabljanje.

V počastitev 20. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko je bila, ob sodelovanju Pošte Slovenije in Pošte Kitajske, izdana spominska pisemska ovojnica z znamkama in pečatoma Slovenije in Kitajske.