Veleposlaništvo RS Peking /Novice /
22.05.2014  

Gourmand Awards 2014 v Pekingu

Med 20. in 21. majem 2014 je v Pekingu potekalo devetnajsto tekmovanje Gourmand Awards za najboljše kuharske knjige, knjige o pijačah in za najboljše kulinarične televizijske oddaje v letu 2013. Mednarodno tekmovanje Gourmand Awards je leta 1995 ustanovil Edouard Cointreau. Tekmovanje je odprto za založnike in avtorje iz vseh držav in za knjige v vseh jezikih. Med finalisti letošnjega tekmovanja so bili tudi trije slovenski avtorji Janez Bogataj, Božidar Jezernik in Klemen Košir.

Slovenski predstavniki so se na tekmovanju odlično odrezali, saj so prejeli prvi nagradi v dveh kategorijah. V kategoriji knjig o kavi je prvo mesto osvojil Božidar Jezernik za knjigo Kava založbe Modrijan. V kategoriji knjig o vzhodno evropski kulinariki je prvo mesto osvojil Janez Bogataj za knjigo Potice Slovenije, založbe Rokus Klett. Knjiga Fao 37-2-1 avtorja Klemna Koširja, založbe Naturšček, je osvojila drugo mesto v kategoriji knjig o ribah. Drugo nagrado je osvojila tudi založba Gorenjski Tisk v kategoriji tisk za knjigo Festliches Menüs fur Hochzeitstage, avtorjev Everta Kornmayerja in Michaele Marie Drux.